Il ritorno dei cinefilo

 

Aquest post es troba en una doble categoria, perquè torna el racò del  cinéfil, i perquè les pel.lìcules que comento formen part d'aquestes Cròniques Sieneses. L'italià no em fa tirar enrere a l'hora d'anar al cine. Al contrari! Trobo que és un gran exercici de comprensiò, com aquells "listenings" que feiem a l'escola a la classe d'anglès. A més a més, en els films doblats, el llenguatge sempre s'exagera una mica més, els dobladors forcen la parla i es pot entendre millor. Si no hi esteu d'acord, compareu una peli americana doblada al català i una peli de Ventura Pons (per exemple).

De moment he vist dues pel.lìcules, una comèdia i un drama (una de cal i una de arena). La primera va ser la de riure. És tracta d'un film anglès que porta per tìtol "Death at a Funeral", però aquì a Itàlia l'han titulat com "Funeral Party". No concec el tìtol en castellà o català perquè em sembla que, o bé no s'ha estrenat encara, o bé sortirà directament en format doméstic. Si la podeu aconseguir us la recomano, perquè és fàcil de veure i les rialles estan garantides.

L 'altre pel.lìcula és més fosca. Aquì a Itàlia l'han titulat "Il buio nell’anima", que significa "La foscor en l'ànima". Allà també la teniu, i us l'han titulat com "La extranya que hay en mi". La peli és dura, tracta un tema tant delicat com el d'una dona que pateix una pallissa a mans d'uns delinquents, i que després de la seva recuperaciò només troba consol en el camì de l'odi i la venjança. La idea de partida m'agradava, i el desenvolupament també, però la meva opiniò és que tota la història cau a terra en un final que no em va agradar gens. No vull dir res més per no desvetllar detalls de la trama per que la vulgui veure.

I això és tot per ara des de Siena.

Ci vediamo!

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Il ritorno dei cinefilo

  1. Ulisses diu:

    Doncs m’apunto la comedia.
    El drama si no el recomanes paso.

Els comentaris estan tancats.